Robotik Kodlama Kursu

30.01.2024
61
Robotik Kodlama Kursu

Robotik Kodlama Kursu

Robotik kodlama kursu şubemizde İlkokul , Ortaokul , Lise Öğrencilerine Türkiye’nin En Deneyimli Kodlama Eğitmenleri tarafından birebir özel ders olarak öğretilmektedir.Teknolojik gelişmelere merakı olan kendini bu alanda geliştirmek isteyen Tüm Adaylara Tavsiye edilmektedir. Kodlama Dersi, robotların hareketlerini ve işlevlerini kontrol etmek için programlama dilleri kullanarak kod yazmayı içeren bir alandır. Eğitim-Öğrenim süreçlerinde yazılım, yapay zekâ ve robotik teknolojisine odaklanma eğilimi arttı. Bu noktada çocukların , gençlerin hem de ailelerin aklına ortak bir soru geliyor: “Robotik kodlama nedir? Ne işe yarar?”

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik kodlamada, mühendislik ve programlamayı bir araya getirdiği için günümüzde oldukça önemli bir hâle geldi. Robotik kodlamada alanında yazılan kodlar, robotun ne zaman, nerede ve nasıl hareket edeceğini belirler. Böylece robotik teknolojisini, mevcut sorunlara çözüm üretebilecek ya da ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde, verimli kullanmanın yöntemini de sunar. Robotik ve otomasyon kariyeri hedefleyenler için temel bir beceri olarak kabul edilirken, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek isteyen bireyler için de faydalıdır.

Robotik Kodlama Kursunu Kimler Almalıdır?

Okul Öncesi Öğrencileri ( Gelişim Dönemleri ve Öğretmen Tavsiyesi Üzerine )

İlkokul 1.Sınıf ,İlkokul 2.Sınıf ,İlkokul ,3.Sınıf ,İlkokul 4.Sınıf Öğrencileri Kodlama Eğitimi

Ortaokul 5.Sınıf , Ortaokul 6.Sınıf ,Ortaokul 7.Sınıf Öğrencileri

Lise ve Kodlama Eğitimini Merak Eden Tüm Bireyler Bu Eğitimi Alabilirler.

Öğrencilerin 6 yaş ve üzeri dönemlerde robotik kodlama ile tanışması daha sağlıklı olacaktır. Okuma yazma becerileri edindikten sonra çocuklar, bilgisayar üzerinden yapılan tüm etkinlikleri gerçekleştirebilir, devreler kurabilir, projeler üretebilir, kod yazabilir, 3 boyutlu tasarım yapabilir.

                                                                                                                                                                                                                                                  Çocuklar için robotik kodlama nedir?

Okul öncesinde robotik kodlama, çocuklar için tasarım düşünme, problem çözme ve kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program çocukların zihinlerini açık tutarak, merak duygularını tatmin etmeyi hedefler
Çocuklar için robotik kodlama neden önemli?
Kurs İçeriği ?
  1. Python
  2. The Coding Knight ( 5-8 yaş )
  3. Digital Kodlama Eğitimi ( 6 – 13 yaş )
  4. Game Desing (9-12 yaş )
  5. Görsel Programlama Eğitimi ( 8 – 12 )
  6. Python Start ( 12 – 16 yaş )
  7. Graphıc Desing ( 8 – 15 )
  8. Python Pro ( 13 – 17 yaş )

Robotik Kodlama Kursu Fiyatları

Robotik Kodlama Kursu Fiyatları Her Ailenin Bütçesine uygun ve ekonomiktir.Minik Bütçeler ile tüm öğrenciler en deneyimli eğitmenlerimizde birebir özel çalışma ile bu eğitimi alabilir.Haftalık yada aylık olarak ödeme yapabilirsiniz.

Kurs Süresi :

Robotik Kodlama Kurs Süresi Ortalama 20 Derstir.Okul Dönemlerinde Haftada 2 ders, Yaz dönemlerinde 5 Hafta haftada 4 ders olarak planlanır.Kurs Süresi yaş gruplarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kurs Yeri :

Kursiyerlerimiz İster Gerçek Mekanda İster Online Birebir Özel Ders Olarak kodlama eğitimini öğrenebilirler.

Kursun Türü :

Online yada Gerçek mekanda birebir özel ders

Kurs Saatleri :

Size Özel İstediğiniz gün ve saatlerde ders alabilirsiniz.

Kodlama ve Bilişim Junior Eğitimi

Çocuklar için Robotik, Kodlama ve 3D Modelleme Eğitimi-Kursu

Bilişim Junior eğitimlerinde amaç;

  • – Öğrencilerin erken yaşlarda programcılığın temellerini anlayabilmelerini sağlamak,
  • – Yazılım işinin ilk ayağı olan algoritma mantığının kavranmasını sağlamak,
  • – Bir program ya da oyun yazmanın aslında çok da zor olmadığını, adım adım öğrenilen bilgilerin sonunda bir programa ya da oyuna dönüşebildiğini gösterebilmek,
  • – Oyuncak parçaları ile yapılan robotların motorlar ve sensörler yardımıyla birtakım işleri yapabileceğini göstermek,
  • – Robotların telefon / tablet gibi mobil cihazlarla uzaktan kontrol edileceğini göstermek,
  • – Öğrencilerin 3 boyutlu çizimlerle gördükleri tüm nesneleri tam olarak kavrayabilmelerini sağlamak ve bakış açılarını genişletebilmektir.
Robotik kodlamaçocukların teknolojiyi öğrenmeleri ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri için harika bir fırsat sunarken öğrencilerin problem çözme, iş birliği ve liderlik gibi önemli kazanımları elde etmelerine de yardımcı oluyor.İlkokul,Ortaokul ve Lise Öğrencileri yazılım ve robotik kodlamanın kendilerine teknojiyi anlama , teknolojik sistemleri kullanma becerilerinin sağlanması,bilim,uzay teknolajileri,matematiksel zekanın geliştirilmesi yönünde önemli bilgiler sağlayacağının farkındalığını bilmektedirler.Yazılım ve Kodlama Derslerimiz Bireysel olarak öğretilmektedir.Bireysel Çalışma İle ciddi bir mesafe kat ederek teknolojinin ve bilimin aydınlattığı tecrübelere sahip olabilirsiniz.

Kodlama Eğitiminin Öğrenciler İçin Genel Olarak Faydaları

Kodlama araçlarının kullanımı ile dijital okuryazarlık geliştirilebilir.
• Hayal gücü ve yaratıcılığı destekler.
• Hem sonuç hem de süreç odaklı düşünmeyi sağlar.
• Motivasyonu artmasında katkısı olabilir.
• Öğrencilerin problem çözme, uzamsal ve analitik düşünme becerileri kazanmasını sağlar.
• Karmaşık problemlere çözüm üretme alışkanlığı kazandırır.
• İşbirlikli çalışma, öğrenme becerileri, yaparak öğrenme alışkanlıkları ve kültürü
geliştirebilir.

Öğrenciler İçin Yazılım ve Kodlama Eğitimi Bilim ,Teknoloji ,Yapay Zeka ,Uzay Teknolojisi , Mühendislik , Fizik Bilimi , Matematiksel Beceriler ,Analitik Becerilerde İlkokul ,Ortaokul ,Lise Öğrencilerinin Geliştirilmesinde önemlidir.

Robotik Kodlama Çocuklara ve Gençlere Ne Kazandırır?

Problem çözme becerilerini geliştirir: Çocuklar, robotların tasarlanması ve programlanması sırasında karşılaştıkları sorunları çözmek için yaratıcı çözümler üretmek zorundadır.

Yaratıcı düşünmeye teşvik eder: Robotların tasarlanması ve programlanması sürecinde hedefe ulaşmak için farklı yolları deneyerek, ezber bozan fikirleri ortaya atmak için uğraşırlar.

İş birliği ve iletişim becerileri güçlenir: Projeler genellikle bir ekip çalışması gerektirdiği için çocuklar bu projelerde birlikte çalışmayı öğrenirler ve iletişim becerilerini geliştirirler.

Geleceğin teknolojisiyle erken yaşta tanışırlar: Bu sayede, gelecekteki iş hayatlarında teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanabilirler.

Kendine güvenleri artar: Çocuklar için robotik kodlama kişisel gelişim anlamında da olumlu katkılar sağlar. Zorlu projeleri başarıyla tamamladıkça kendilerine olan güvenleri artar ve motivasyonları yükselir.

Robotik kodlama dersi zor mu?Başarabilir miyim ?

Robotik kodlamayı tek başınıza öğrenmek inanılmaz derecede zor olabilir.Deneyimli Öğretmenlerimizden Profesyonel Destek Alabilirsiniz.Bu işe kendini adayan öğrenciler için bile çok zaman alıcıdır. Sadece karmaşık ve kafa karıştırıcı değil, aynı zamanda çok fazla rekabet var. Doğru kaynaklara ve kapsamlı bir bilgiye sahip değilseniz işiniz gerçekten çok zor.Bunun İçin Yapmanız Gereken İlgili Danışmanlarımız 7/24 arayarak demo ders talep edebilir mevcut seviyenizi test edebilirsiniz.Birebir Özel Ders Desteği İle Artık Her şey ulaşılabilir ve daha kolay olmaktdır.Türkiyenin en deneyimli öğretmenlerinden birebir özel ders ile başarılı olabilirsiniz.

Robotik Kodlama Eğitiminde Neler Yapılıyor?

Kodlama Kursu Eğitimi İle öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında becerilerini geliştirmeleri için tasarlanmıştır.  Öğrenciler, robotlar üzerinde çalışarak, temel fizik ve matematik prensiplerini öğrenirler. Ayrıca, bu öğrenme süreci, öğrencilere yaratıcılık, problem çözme, iş birliği ve iletişim becerileri kazandırdığı için eğitiminin kapsamındaki sanat ve tasarım becerileri ile de ilişkilidir.

Robotik ,Kodlama Hangi Mesleklerde Kullanılır?

Mekanik Mühendisleri: Mekanik mühendisleri, endüstriyel robotların tasarımı, üretimi ve işlevlerinin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynarlar. Mekanik mühendisleri, robotların hareketlerini ve işlevlerini programlayarak, robotların daha verimli hale gelmesine yardımcı olur.

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri: Elektrik ve elektronik mühendisleri, robotik sistemlerin tasarımı ve üretimi için gerekli olan elektronik bileşenlerin geliştirirler. Robotik sistemlerin kontrolü için gerekli kodları yazarak, robotların doğru ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamalarına yardımcı olurlar.

Yazılım Geliştiriciler: Yazılım geliştiricileri, robotların hareketlerinin ve işlevlerinin kontrol edilmesinde kullanılan programlama dillerinin yazılmasında ve geliştirilmesinde görev alırlar.

Endüstriyel Otomasyon Uzmanları: Endüstriyel otomasyon uzmanları, otomasyon sistemlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı için gerekli olan teknik bilgiye sahip uzmanlardır.

Tarım Alanında Çalışanlar: Tarım sektörü, robotik kodlamada teknolojilerinin kullanımına giderek daha fazla ilgi göstermektedir.  sağlayabilirler.

Sağlık Uzmanları: Sağlık sektörü de robotik teknolojilerinin giderek yaygınlaştığı bir diğer sektördür. Cerrahi işlemler, hasta bakımı ve rehabilitasyon gibi işlemlerde robotların kullanımına ilişkin çalışmalar günümüzde hızla devam etmektedir.

Eğitim Uzmanları:  STEM+A eğitiminde önemli bir yere sahiptir. Açılımı bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat olan STEM+A tüm bu disiplinlerin bir arada, uygulamalı bir şekilde öğrenilmesi ilkesine dayanır ve robotik kodlama çalışmaları bu eğitim anlayışında önemli bir rol oynamaktadır.

Sanayi ve Üretim Alanında Çalışanlar:üretim süreçlerinin otomatikleştirilmesini ve verimliliğinin artırılmasını sağlar. Bu da endüstriyel üretimde maliyetleri düşürmeye ve üretim süreçlerinin daha güvenli hale getirilmesinde oldukça önemlidir.

Robotik Kodlama Örnekleri Nelerdir?

Yapay Zekâ: Robotik kodlama, yapay zekâ algoritmalarının geliştirilmesinde kullanılan bir teknolojidir. Bu çalışmalar esnasında yapay zekânın geliştirilme sürecindeki programlama dillerinin yazılması ve test edilmesi için kullanılır.

Otonom Araçlar: Otonom araçların geliştirilmesinde de robotik kodlamanın kullanıldığını görebiliriz. Otonom araçlar, kendi kendine hareket eden araçlardır. otonom araçların sensörlerini, navigasyon sistemlerini ve diğer işlevlerini kontrol etmek için kullanılır.

Drone Teknolojileri: Bu teknolojilerden yararlanan bir diğer alan da drone’lardır. Bu cihazlar, uçan robotlar olarak tanımlanır ve günümüzde pek çok sektörde farklı amaçlarla kullanılmaktadır.

Sanal Gerçeklik: Sanal gerçeklik, gerçek dünyanın simülasyonunu yaratan, günümüzün en popüler teknolojilerinden biridir. Sanal gerçeklik uygulamalarında kodlama yardımıyla simülasyonların oluşturulması, kontrol edilmesi ve diğer işlevleri yerine getirmek gibi pek çok işlem yapılabilir.

Okul Öncesi Dönemde Robotik Kodlama Eğitimi Verilebilir mi?

Eğitmen Tavsiyesi Üzerine Seviye Tespit Dersi Yapılır , Okul Öncesi Bireyin Beceri ve Mevcut Gelişim Sürecide Dikkate Alınarak Kodlama Eğitimine Katılıp Katılamayacağına Karar verilir.Burada Önemli Hususlardan Biri Mevcut Öğrencilerin Bu sürece hazır olma durumudur.

Robotik kodlamanın okul öncesi döneme uygun olması için öğretmenlerin çocukların gelişim aşamalarına uygun, ilgi çekici ve eğlenceli etkinlikler tasarlamaları gerekmektedir. Bu yaştaki çocukların dikkat süreleri kısa olduğu için robotik kodlama oyunları ya da etkinlikleri kısa ve öz olmalıdır. Bu doğru yaklaşımlar ile okul öncesi dönemde robotik kodlama eğitimi verilebilir; çocukların teknolojiye karşı merak ve ilgileri artırılabilir. Ayrıca, bu eğitimler, öğrencilerin dil becerilerini geliştirip matematiksel kavramları öğrenmelerine de yardımcı olabilir.

Özel derslerimizle İlgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

  • Robotik Kodlama Kursu merkezimize 0531 521 26 01 numaralı telefonu arayarak 7/24 ulaşabilirsiniz.
  • Whatsapp hattımızdan ya da diğer iletişim kanallarımızdan kursumuzla irtibata geçebilirsiniz.

Robotik Kodlama Kursu Tüm Adaylara Yönelik Bireysel Özel Ders Çalışması ile Öğretilmektedir.

Whatsapp Hattımızdan Kursumuzla Buradan İrtibat Kurabilirsiniz.

     

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Bir Yorum Yazın

    error: Content is protected !!
    ×

    Hello!

    Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

    × Whatsapp Mesaj